Regioweer 18 november 2020


Vandaag is het een fraaie najaarsdag met flink wat zonneschijn. De temperatuur stijgt naar 14 graden en het doet lenteachtig aan. Later vanmiddag neemt geleidelijk de bewolking weer toe en vanavond stijgt de kans op regen. Vannacht is het droog en klaart het op, maar tegen de ochtend neemt de kans op buien toe. De temperatuur daalt naar 9 graden.

Morgen trekken buien over de regio en daarbij is kans op hagel en onweer. Tussen de buien door schijnt ook de zon. De temperatuur stijgt naar 11 raden en er waait een stevige noordwestenwind. Vrijdag is het eerst droog met wellicht nog een knipoog van de zon. Geleidelijk raakt het bewolkt en in de middag stijgt de kans op wat lichte regen. De temperatuur stijgt naar een hele normale 9 graden.

Het weekend verloopt bewolkt en daarbij valt af en toe wat lichte regen of motregen. Het wordt maximaal een graad of 11. Volgende week is het rustig weer met wolkenvelden, af en toe zon en over het algemeen weinig wind. De temperatuur daalt van 10 graden op maandag naar 8 aan het eind van de week. De kans op een graadje vorst neemt heel langzaam toe.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Weeronline

Foto: Ton Wesselius