Regioweer 16 november 2020


Vandaag is het eerst bewolkt met af en toe wat lichte regen. Vanmiddag is het in onze regio droog en klaart het soms even op. De temperatuur stijgt naar 13 graden en er waait een matige en aan zee vrij krachtige westen- tot zuidwestenwind. Vanavond is het droog met wolken en opklaringen. Geleidelijk neemt de bewolking weer toe en vannacht is kans op regen. Het koelt af naar een graad of 10.

Morgen is het bewolkt en in de ochtend valt wat lichte regen. De zuidwestenwind is matig en aan zee (vrij) krachtig en de temperatuur is weer wat hoger en stijgt naar 14 graden. Woensdag is het droog en schijnt de zon flink. Later op de dag neemt vanuit het zuidwesten de bewolking weer toe. De zuidenwind is matig en aan zee in de middag vrij krachtig. Met 13 graden is het opnieuw zeer zacht.

De dagen daarna is het aanhoudend wisselvallig novemberweer met dagelijks kans op buien. De soms stevige wind draait naar het noordwesten en voert koudere lucht aan. De temperatuur stijgt donderdag naar 12 graden, vrijdag en in het weekend blijft het kwik onder 10 graden en wordt het niet warmer dan 8-9 graden. Ook de nachten worden kouder met langzaam een toenemende kans op een graadje vorst. Daarmee is de temperatuur redelijk normaal voor de tijd van het jaar.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Weeronline

Foto: Jolanda Bakker