Regioweer 1 november 2020


Het is vandaag bewolkt en er valt af en toe regen. Het waait stevig en het wordt 16 graden. De vlagerige wind draait naar het zuidwesten en is (vrij) krachtig en aan zee hard, windkracht 7. Vanavond en vannacht is het bewolkt en nat. Het blijft stevig waaien en het wordt niet kouder dan 13 graden.

Morgen wordt het uitzonderlijk warm voor begin november. In onze (westelijke) regio wordt het 18 graden, maar in het zuidoosten kan het 20-21 graden worden. Lekker weer is het niet, want het is bewolkt en het regent van tijd tot tijd. Bovendien waait het flink met aan zee kans op een stormachtige zuidwester, windkracht 8. Dinsdag is het een stuk minder warm en wordt het maximaal een graad of 12. De stevige wind neemt in kracht af en de zon schijnt geregeld. Toch komt het nog wel tot enkele buien.

De rest van de week is het rustig en droog herfstweer. In de nacht en ochtend is kans op (hardnekkige) mist, maar zeker in de middag schijnt ook geregeld de zon. Het wordt een graad of 11 en in de nacht koelt het af naar ongeveer 5 graden. Tijdens heldere nachten kan het wat kouder zijn en is kans op een graadje vorst.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Weeronline

Foto: Jolanda Bakker