Regioweer 31 oktober 2020


Op deze laatste dag van oktober zijn er eerst wolkenvelden. Geleidelijk breekt de zon door en zeker vanmiddag is het prachtig najaarsweer met flink wat zonneschijn. De temperatuur stijgt naar 15-16 graden en er waait een matige zuidenwind. Aan zee is de wind (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6. Later vanmiddag neemt de bewolking alweer toe en vanavond gaat het regenen. De temperatuur daalt komende nacht naar 11 graden.

Morgen ziet het weerbeeld er weer anders uit. Het is bewolkt en er zijn perioden met regen. Met 16 graden is het opnieuw zeer zacht voor de tijd van het jaar. Maandag blaast een stevige zuidwestenwind nog zachtere lucht naar onze streken. Het kwik kan stijgen naar 18 graden. Voor het gevoel is het helemaal niet zo zacht, want de zuidwestenwind is krachtig en aan zee zelfs hard, windkracht 6 tot 7. Verder is het bewolkt en er valt van tijd tot tijd enige regen.

Vanaf dinsdag is het zeer zachte en wisselvallige weer voorbij. De zon schijnt geregeld en het blijft droog. De wind neemt in kracht af en dat betekent in deze tijd van het jaar dat de kans op mist stijgt. De temperatuur ligt rond 11 graden en ook de nachten worden kouder.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Weeronline

Foto: Monique Bormans