Regioweer 20 oktober 2020


Vandaag overheerst de bewolking en na een meest droge ochtend gaat het vanmiddag vanuit het zuidwesten regenen. De zuiden- tot zuidwestenwind is matig en aan zee (vrij) krachtig en de temperatuur stijgt naar 14-15 graden. Vanavond is het bewolkt en regenachtig. Later op de avond en komende nacht is het tijdelijk droog. De zuidenwind is zwak tot matig en de temperatuur wordt niet lager dan 12 graden.

Morgen is het bewolkt en regenachtig. In de middag trekt de regen naar het noorden weg en vanuit het zuiden klaart het geleidelijk op. Wel is dan nog een enkele bui mogelijk. De wind draait naar het zuidwesten en neemt fors in kracht toe. Boven land waait het vrij krachtig en aan zee krachtig tot hard, mogelijk stormachtig, windkracht 5-8 met kans op zware windstoten van 75 tot mogelijk 90 km/uur. Het is zeer zacht met maxima van 18 graden.

Donderdag schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden en lokaal is een bui mogelijk. De zuidwestenwind is weer in kracht afgenomen en is matig en aan zee (vrij) krachtig. De temperatuur stijgt naar 16-17 graden.

Vrijdag en in het weekend blijft het wisselvallig en is dagelijks kans op enkele buien. Tussen de buien door schijnt ook geregeld de zon. De temperatuur stijgt naar 15-16 graden en daarmee blijft het zachter dan gebruikelijk. 

Volgende week verandert er in grote lijnen niet veel. Wel wordt het minder warm met maxima van 12-13 graden.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Weeronline

Foto: Ton Wesselius