Regioweer 9 oktober 2020


Vandaag schijnt geregeld de zon, maar al snel ontstaan flink wat stapelwolken die kunnen uitgroeien tot een bui. Het wordt 15 graden. De wind waait uit het zuidwesten en is zwak of matig.

Vanavond bereiken nieuwe buien de regio en dat is de voorbode van een buiig en vrij koud weekend. Het koelt komende nacht af naar 8 graden.

Morgen is het bewolkt en in de ochtend valt enige regen. In de middag draait het om flinke buien en daarbij is ook hagel en onweer mogelijk. De temperatuur wordt niet hoger dan 12-13 graden, maar in buien is het kouder.

Ook zondag en begin volgende week is het erg wisselvallig weer en vallen talrijke buien, mogelijk opnieuw met onweer en hagel. Later in de week komt er wat meer ruimte voor de zon, maar de buienkans houdt ook dan aan. De wind waait uit het westen tot noordwesten en voert frisse lucht aan. De temperatuur komt in de middag rond 13 graden uit. Tijdens nachtelijke opklaringen koelt het af tot een graad of 7.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Weeronline

Foto: Jolanda Bakker