Regioweer 8 oktober 2020


Vandaag overheerst de bewolking en valt geruime tijd regen. Er kan weer makkelijk meer dan 10 millimeter vallen. Het wordt 16-17 graden en er staat een stevige, enigszins vlagerige zuidwestenwind. In de polder waait het (vrij) krachtig tot hard. Aan zee is de wind stormachtig, windkracht 8 met kans op zware windstoten van 80-90 km/uur. Vanmiddag draait de wind via west naar noordwest en neemt daarbij iets in kracht af.

Morgen valt het met de buiigheid erg mee. De zon schijnt geregeld en met niet al te veel wind is het een relatief rustige dag. De temperatuur stijgt naar ongeveer 14 graden.

In het weekend en ook begin volgende week komt het regelmatig weer tot buien en vooral zaterdag kunnen de buien vergezeld gaan met onweer. De wind waait uit het westen tot noordwesten en voert vrij koude lucht aan. De temperatuur komt in de middag niet veel hoger uit dan 12-13 graden. Tijdens nachtelijke opklaringen koelt het af naar een graad of 7.

Kijk voor een landelijk weerbericht op Weeronline

Foto: Ton Wesselius