Regio: regen en een toenemende wind


Het is vandaag bewolkt en er zijn perioden met regen. Pas later vandaag wordt het wat droger en klaart het op. Wel is dan nog kans op buien. De temperatuur stijgt naar ongeveer 20 graden. De zuiden- tot zuidwestenwind neemt in kracht toe en wordt (vrij) krachtig en aan zee hard, windkracht 7.

Vanavond, vannacht en morgenochtend neemt de wind verder toe naar hard in de polder en naar stormachtig tot storm aan zee. Verder is kans op zware windstoten tot lokaal 100-110 km/uur. Het draait om flinke buien, maar morgenmiddag wordt het weer wat droger. Bovendien neemt dan ook de wind weer in kracht af. De temperatuur stijgt opnieuw naar 20 graden.

Donderdag is de beste dag van de week. De zon schijnt geregeld en de kans op regen is niet groot. De wind houdt zich rustig en het wordt 20 graden.

Vrijdag en in het weekend krijgen we te maken met nieuwe depressies. De kans op regen is weer groot en soms waait het flink. Met hooguit 18-19 graden is het te koud voor de tijd van het jaar.

Foto: Jolanda Bakker

%d bloggers liken dit: