Regio: zeer warme donderdag


Afgelopen nacht was het bewolkt en regenachtig, maar vanochtend trekt de regen weg. In de loop van de ochtend breekt de zon door en zeker vanmiddag zijn er flinke perioden met zon. De wind draait naar zuid tot zuidoost en het wordt zeer warm. De maxima liggen vanmiddag rond 29 graden.

Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt met kans op een enkele onweersbui. Het koelt af naar ongeveer 19 graden.

Morgen schijnt geregeld de zon, maar er is ook kans op buien. Daarbij is ook onweer mogelijk. Het wordt opnieuw zomers warm met maxima rond 26 graden.

In het weekend is de aangevoerde lucht een stuk minder warm. Zaterdag kan het nog wel 23 graden worden, maar zondag stokt het kwik bij 20 graden. Op beide dagen moet rekening worden gehouden met buien. In totaal kan 10-20 millimeter vallen.

Volgende week is het licht wisselvallig met zon, wolken en enkele buien. De temperatuur ligt veelal tussen 20 en 22 graden.

Foto: Jolanda Bakker