Regio: tijdelijk minder warm


Vandaag wordt minder warme lucht aangevoerd. Toch weet het kwik nog te stijgen naar ongeveer 24 graden. Daarmee is de kans groot dat de hittegolf in onze streken vandaag afloopt. Alleen bij 25,0 graden en meer plakken we er nog een dag aan vast. Het weerbeeld kenmerkt zich eerst door zonneschijn, maar geleidelijk komen stapelwolken tot ontwikkeling en vanmiddag is kans op een regen- of onweersbui. De wind waait uit het zuidwesten en is zwak tot hooguit matig.

Morgen is de hittegolf sowieso voorbij. De maxima worden niet hoger dan 22-23 graden. Het weerbeeld laat een mix van zon en stapelwolken zien en er is verspreid over de dag kans op een bui.

Woensdag wordt het alweer warmer met ongeveer 24 graden. Er is dan ook een enkele regen- of onweersbui mogelijk. Donderdag wordt met een zuidelijke stroming nog warmere lucht aangevoerd waarin het kwik stijgt naar 27 graden. Ook vrijdag is het zomers warm met een graad of 25. De zon schijnt op beide dagen geregeld, maar er is ook kans op buien.

In het weekend koelt het dan weer af en vanaf zondag liggen de maxima rond 21 graden. Ook de nachten, die komende week minima kennen van 15-18 graden, koelen volgende week af.

Foto: Ton Wesselius

%d bloggers liken dit: