Regio: warme zondag, later kans op stevig onweer


Vandaag warmt de lucht weer sterk op. Vanmiddag liggen de maxima rond 27-28 graden. Daarbij schijnt de zon, maar er zijn ook stapelwolken. Vanochtend is lokaal al een bui mogelijk, maar zeker later vanmiddag en vanavond is kans op stevig onweer. Daarbij is kans op zware windstoten tot 80 km/uur en lokaal veel regenwater in korte tijd.

Na weer een warme nacht met minima rond 18 graden, is het morgen een graad of 24-25. Het zal er om spannen of de hittegolf nog een dag blijft voortduren. Het weerbeeld laat een mix zien van zon, wolken en enkele buien.

De rest van de week schijnt geregeld de zon, maar dagelijks is ook kans op buien. Dinsdag en woensdag is het ongeveer 23 graden, donderdag en vrijdag is het met 24-25 graden weer wat warmer. Volgend weekend lijkt het wat verder af te koelen naar een graad of 21.

Foto: Jolanda Bakker

%d bloggers liken dit: