Regio: aanhoudend heet


Vandaag schijnt de zon volop. Geleidelijk verschijnt steeds meer sluierbewolking, maar over het algemeen heeft de zon daar geen last van. De wind waait uit het oosten tot noordoosten en is zwak tot hooguit matig. De temperatuur stijgt ongeveer 32 graden.

Vanavond is het droog. Het koelt weer langzaam af en rond zonsondergang is het 28 graden. Uiteindelijk koelt het af naar 22 graden met op veel plaatsen weer een tropennacht.

Morgen schijnt de zon weer volop, maar er is ook sluierbewolking aanwezig. De wind waait zwak tot matig uit het oosten tot noordoosten en het wordt opnieuw tropisch warm met maxima van 33-34 graden. Ook woensdag blijft het zonnig en heet. De wind waait zwak tot matig uit het oosten tot zuidoosten en het wordt opnieuw tropisch met 33 graden.

Donderdag wordt opnieuw een hete zomerdag. De zon schijnt, maar geleidelijk neemt de bewolking toe en in de middag stijgt vanuit het zuiden de kans op regen en onweer. De temperatuur stijgt naar 30 graden.

Vanaf vrijdag is de ergste hitte voorbij, zonder dat de hittegolf direct over is. De maxima liggen vrijdag en in het weekend rond 26 graden. De hittegolf is pas voorbij bij maxima onder 25 graden. Het weerbeeld laat een mix zien van zon, wolken en enkele (onweers)buien en voor het gevoel is het drukkend en broeierig warm.

Foto: Ton Wesselius

%d bloggers liken dit: