Regio: dagelijks tropische temperaturen


Het is op deze vrijdag zonnig en heet met maxima van 32 graden. De wind is zwak en waait uit het oosten tot zuidoosten. Aan zee kan vanmiddag een verkoelend briesje van zee waaien.

Ook in het weekend blijft het zonnig en heet. De temperatuur stijgt op beide dagen naar 32-33 graden en zondag is de hittegolf in onze regio een feit. Zaterdagmiddag kan op het strand weer een verkoelende zeewind opsteken, zondag waait er overal een matige noordoostenwind.

Na het weekend wordt het ook in de nachten niet kouder dan 20 graden. We krijgen dan ook zogenaamde tropennachten en ook overdag blijft het tot en met woensdag bloedheet. Maandag en dinsdag wordt het, bij flink wat zonneschijn, ongeveer 32 graden. Woensdag is het met 30-31 graden een fractie minder heet. Geleidelijk neemt dan ook de kans op een regen- of onweersbui toe en vanaf donderdag daalt het kwik. Volgende week vrijdag is het waarschijnlijk 25 graden.

Foto: Jolanda Bakker