Regio: heet, heter, heetst


Vandaag is het zonovergoten zomerweer. De matige en eerst nog aan zee vrij krachtige zuidwestenwind neemt vanmiddag in kracht af en draait naar het zuiden. De temperatuur stijgt naar ongeveer 27 graden.

Vanavond en vannacht is het helder. Het koelt af naar 15-16 graden.

Morgen, maar feitelijk ook vrijdag, zaterdag, zondag en maandag is het droog, zonnig en zeer warm. Morgen wordt het 29-30 graden in de regio met de hoogste waarden iets verder landinwaarts. Vrijdag en zaterdag is het overal 30-32 graden. Aan zee kan later op de middag een verkoelende zeewind opsteken.

Zondag waait waarschijnlijk overal in de regio een iets verkoelende wind van zee. De maxima zijn dan met 27-30 graden iets lager met de hoogte waarden landinwaarts in de regio. Na het weekend blijft het zonnig en droog met maxima tot en met woensdag van 28-30 graden.

Pas later volgende week stijgt de kans op een regen- of onweersbui. Tegelijkertijd wordt het dan ook wat minder warm.

Foto: Jolanda Bakker