Regio: de augustuszomer breekt uit


De regen van gisteren is voorlopig weer de laatste regen. De komende tijd blijft het droog en bovendien wordt het weer een heel stuk warmer. Op deze dinsdag zijn er flinke perioden met zon. Wat verder landinwaarts in de regio ontstaan stapelwolken, maar het blijft droog. De wind waait zwak tot hooguit matig uit het noordwesten, maar geleidelijk draait de wind naar het zuiden. De temperatuur is met 21-22 graden heel aangenaam.

Het aangename gaat er de komende dagen snel vanaf. Onder aanvoering van een krachtig hogedrukgebied is het de komende tijd droog, zonnig en zeer warm zomerweer.

De temperatuur stijgt morgen, na een nachtelijke afkoeling naar ongeveer 14 graden, naar zomerse waarden. Het wordt 25-26 graden. Donderdag is het ongeveer 28-29 graden in de regio en vrijdag is het dan tropisch met 30-31 graden.

Ook zaterdag is het met 30-32 graden tropisch warm in de regio, maar in het zuidoosten van het land is het nog veel warmer met maxima van 35-36 graden. Zondag en maandag draait de wind tijdelijk naar het noorden en stroomt minder hete lucht naar onze streken. Zondag wordt het 28-29 graden en maandag liggen de maxima rond de zomerse 27 graden en dinsdag is het alweer een graadje warmer.

Of het KNMI-meetpunt Schiphol en daarmee ook onze regio een regionale hittegolf gaat krijgen moet worden afgewacht. De zomerse dagen met maxima van 25 graden en meer lukken wel, maar of de drie tropische dagen lukken…?


%d bloggers liken dit: