Regio: eerst aangenaam, vanaf woensdag heet!


Vandaag zijn er wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. Verder komt het tot buien en zeker vanmiddag kunnen de buien lokaal stevig zijn en gepaard gaan met onweer. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind en het is vrij koel met maximaal 21 graden.

Later vanmiddag en vanavond is het droog en breekt de zon flink door. Komende nacht is het vrij helder en lokaal kan wat mist ontstaan. Het is een frisse nacht met minima rond 11 graden.

Morgen begint de dag zonnig, maar geleidelijk ontstaan stapelwolken. De rest van de dag is er een fraaie mix van zon en stapelwolken en het blijft droog. De wind is nog steeds zwak tot matig en waait uit het westen tot zuidwesten. De temperatuur stijgt opnieuw naar 21 graden.

Woensdag is de zomer weer volledig terug. De zon schijnt uitbundig en het blijft droog. De temperatuur stijgt naar 25-26 graden. Bij een temperatuur van 25 graden en meer is de hittegolf begonnen.

Vanaf donderdag is het zonnig en (zeer) warm zomerweer. Neerslag wordt niet verwacht en de temperaturen zijn hoog. De kansen op een hittegolf zijn groot en deze hittegolf begint, volgens de criteria, woensdag met op veel plaatsen de eerste zomerse dag van 25 graden en meer. Na een serie van vijf zomerse dagen, waarvan drie tropisch (30 graden en meer) moet de hittegolf zondag dan een feit zijn.

Donderdag wordt het 29, lokaal 30 graden, maar aan zee koelt het later af door een verkoelende wind van zee. Vrijdag wordt het wat warmer en is het overal in de regio ongeveer 31 graden. Opnieuw is aan zee kans op een verkoelende zeewind. In het weekend blijft het zonnig en zeer warm met temperaturen van 29 tot 32 graden.

Na het weekend daalt de temperatuur waarschijnlijk enkele graden. De maxima blijven echter zomers met waarden rond 26 graden. De zon schijnt flink, maar later in de week neemt de kans op een bui weer toe.

Foto: Jolanda Bakker

%d bloggers liken dit: