Regio: nieuwe warmteperiode in de maak met hittegolfpotentie


Er passeert vandaag een front en daardoor is vooral vanochtend kans op enkele buien. Vanmiddag is het droog en schijnt de zon flink. Er waait een matige noordwestenwind en het wordt 21-22 graden.

Morgen is het wisselend bewolkt met opnieuw enkele buien. Soms kan het even flink doorplenzen en bovendien is kans op onweer. Later op de dag nemen de buienkansen af en schijnt vaker de zon. Het wordt niet warmer dan 20 graden.

Dinsdag is het meest bewolkt, maar het blijft droog. Zo nu en dan schijnt ook de zon en er waait een zwakke zuidwestenwind. De temperatuur stijgt naar 21-22 graden.

Vanaf woensdag beginnen we aan een nieuwe warmteperiode met volop zon. Er is hooguit wat sluierbewolking zichtbaar en het blijft droog. De temperatuur stijgt woensdag al naar een zomerse 26 graden en donderdag kan het 28 graden worden.

Zoals het nu laat aanzien is het vrijdag tot en met zondag tropisch warm met maxima rond 30 graden. Er is dus kans op een hittegolf en die hittegolf begint dan woensdag en is zondag een feit. Ook landelijk is de kans op een hittegolf groot met in De Bilt vijf dagen op rij tenminste 25 graden, waarvan drie 30.

Foto: Jolanda Bakker