Regio: Hete vrijdag, weekend minder warm


Vandaag is een hete dag en de warmste dag van het jaar tot nu toe. Bij volop zonneschijn stijgt de temperatuur naar 31 graden. De wind waait uit het oosten tot zuidoosten en is meest matig. Daardoor is het ook op de stranden tropisch warm, omdat de zeewind uitblijft.

Na een warme (tropen)nacht met temperaturen rond 20 graden, is het morgen ook nog vrij warm. Het voelt wat drukkend aan met maxima rond 25 graden. Het weerbeeld laat naast geregeld zon ook wolkenvelden zien en er is kans op een bui.

Zondag is de aangevoerde lucht nog wat koeler en wordt het maximaal 21 graden. De ramen kunnen open en de warmte kan weer uit het huis. Het weerbeeld laat de zon geregeld zien, maar er is ook kans op een enkele bui.

Na het weekend neemt de wisselvalligheid toe en vooral maandag en dinsdag is de kans op regen groot. De temperatuur wordt niet hoger dan een graad of 20 en dat is toch wel aan de magere kant voor begin augustus. Vanaf woensdag wordt het zeer waarschijnlijk weer zonniger en warmer. Aan het eind van de week is het weer 25 graden.

Updates vind je op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/ricoweer.nl/

Foto: Ton Wesselius