Regio: zomerse slotfase van juli


Juli gaat op de valreep nog even zomeren. Bij volop zonneschijn stijgt het kwik vandaag, bij weinig wind, naar een zeer aangename waarde van 24 graden.

Vanavond en vannacht is het helder en het koelt af naar een graad of 15. Morgen wordt de warmtepomp volop aangezet. Bij uitbundige zonneschijn stijgt het kwik naar een tropische 31 graden.

Zaterdag draait de wind naar het westen en wordt minder warme lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt naar 24-25 graden. Bovendien komen enkele regen- en onweersbuien voor, maar de zon gaat ook geregeld schijnen. Ook zondag is er een buienkans en dan wordt het maximaal 22 graden.

Na het weekend is het enkele dagen wisselvallig en wat koeler weer. De temperatuur stijgt maandag en dinsdag naar 20-21 graden. Vanaf woensdag schijnt weer vaker de zon en is het meest droog. Met 22-23 graden is het ook weer wat warmer.

Updates vind je op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/ricoweer.nl/

Foto: Jolanda Bakker