Regio: heet slot van koele juli


Vandaag neemt de invloed van een hogedrukgebied toe en daardoor blijft het overal in de regio droog. Bovendien zijn er flinke perioden met zon. De temperatuur stijgt naar maximaal 19-20 graden en er waait een matige en aan zee eerst nog een (vrij) krachtige westen- tot noordwestenwind.

Vanavond en vannacht is het vrij helder en droog. Het koelt af naar een graad of 12 en de vallende sterren zijn goed te zien. Diverse meteorenzwermen zorgen voor zo’n 23 vallende sterren per uur, dus elke 2-3 minuten moet er één te zien zijn.

Morgen schijnt de zon volop. Het blijft droog en met ongeveer 24 graden is het zeer aangenaam zomerweer. Vrijdag wordt de heetste dag van de maand met maxima van 30 graden, misschien nog wel wat hoger. In het zuiden kan het 35 graden worden. De zon schijnt uitbundig en het blijft droog. Juli gaat zeer waarschijnlijk 1,0 graad te koud de boeken in.

Augustus start zaterdag ook zomers, maar omdat de wind al vrij snel naar het westen draait wordt het zeer waarschijnlijk minder heet. De maxima liggen rond 26 graden. De zon schijnt aanvankelijk flink, maar later verschijnt er ook bewolking en stijgt de kans op een regen- of onweersbui.

Vanaf zondag is het weer gematigd zomerweer met naast zon ook wolkenvelden en enkele buien. De temperatuur valt maandag terug naar een graad of 20. De dagen daarna is het veelal 22 graden.

Updates vind je op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/ricoweer.nl/

Foto: Jolanda Bakker