Regio: eind deze week een vleugje zomer!


Met een stevige westenwind wordt op deze dinsdag vrij koele polaire lucht aangevoerd. De temperatuur wordt daardoor niet hoger dan 19-20 graden. Het weerbeeld laat geregeld de zon zien, maar er zijn ook stapelwolken en er is kans op een bui.

Vanavond en vannacht is er een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Het blijft op een lokale bui na droog en wellicht zijn vallende sterren te zien. De temperatuur daalt naar 13 graden.

Morgen schijnt geregeld de zon, maar er zijn ook wolkenvelden. De kans op een bui is niet groot meer en de temperatuur stijgt naar 19 graden.

Donderdag wordt het bij veel zon ongeveer 24 graden, vrijdag en zaterdag stijgt het kwik, bij volop zonneschijn, in onze (westelijke) regio naar ongeveer 28 graden. In het zuiden en zaterdag in het oosten wordt het tropisch warm met maxima boven 30 graden. Lokaal kan het maar liefst 34 graden worden, maar in onze regio wordt het dus niet tropisch.

In de loop van zaterdag draait de wind naar het westen en stroomt geleidelijk minder warme lucht naar onze streken. Bovendien stijgt de kans op een bui. Zondag wordt het maximaal een graad of 22. Volgende week is het weer gematigd zomerweer met naast geregeld zon ook kans op enkele buien. De temperatuur ligt veelal rond 22 graden.

Dagelijkse updates vind je op https://www.facebook.com/ricoweer.nl/

Foto: Monique Bormans