Regio: vrij koele aanloop naar zomerse maandwissel


Het is op deze maandag meest bewolkt. Bovendien kan af en toe wat lichte regen vallen, maar over het algemeen zijn de hoeveelheden klein. Zo nu en dan breekt ook de zon door de wolken heen. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en is meest matig en aan zee vrij krachtig. Daarmee wordt kortstondig warme lucht aangevoerd waarin de temperatuur stijgt naar waarden omstreeks de zomerse 25 graden. Vanavond volgt vanuit het westen een koufront en wordt de warmte weer verdreven met enkele buien.

Morgen en woensdag is het dan weer vrij koel zomerweer met maxima rond 20 graden. Het weerbeeld laat een mix zien van zon, stapelwolken en hier en daar een bui. De wind waait beide dagen uit het westen en is matig en morgen nog vrij krachtig, windkracht 5.

Vanaf donderdag gaan we profiteren van hogedruk en bovendien wordt het een stuk warmer. Bij flink wat zonneschijn stijgt het kwik donderdag naar ongeveer 22 graden. Op de laatste dag van deze te koude juli, vrijdag, kan het zomers warm worden met maxima rond 26 graden. Augustus start zaterdag met temperaturen rond 28 graden. Mogelijk komt het later op de dag tot onweer.

Zondag draait de wind weer naar het westen en bovendien draven ook weer enkele buien op. De temperatuur is met ongeveer 24 graden weer lager. Ook volgende week is het weer gematigd zomerweer met een mix van zon, wolken en enkele buien. De temperatuur ligt veelal tussen 21 en 23 graden.

Het volgende weerbericht voor Haarlemmermeer en Kennemerland verschijnt woensdag 29 juli 2020. Dagelijkse updates vind je op https://www.facebook.com/ricoweer.nl/

Foto: Jolanda Bakker