Regio: eerst wisselvallig, volgend weekend warm?


De (school)vakanties voor de regio Noord zitten inmiddels op de helft en regio Midden gaat de tweede week in. Hier is de temperatuurverwachting voor de komende twee weken.

Het ziet er naar uit dat het vrij warm gaat worden de komende tijd. De komende dagen is het nog gematigd warm met maxima tussen 19 en 22 graden. Daarbij valt tot begin komende week ook regelmatig wat regen.

Eind volgende week wordt het warmer en volgende week zaterdag, 1 augustus, kon het wel eens heet worden. Gemiddeld van alle berekeningen kom ik op 26 graden uit, maar de maxima komen ergens uit tussen 18 en 34 graden. de kans dat het warmer wordt dan 26 graden is 56%. Er is zelfs een kans van 16% dat het volgende week zaterdag tropisch warm is. De kans dat de temperatuur onder de 20 graden blijft is slechts 2%.

De eerste week van augustus laat temperaturen zien van 22-24 graden. Daarbij schijnt geregeld de zon, maar er is ook weer een grote kans op buien. Standvastig zomerweer is dus nog steeds niet te verwachten, maar over het algemeen is het voor velen een prima zomer denk ik.

Het volgende weerbericht volgt maandag 27 juli 2020.

Foto: Ton Wesselius.

%d bloggers liken dit: