Regio: overgang naar wisselvallig weer


We beginnen deze donderdag met perioden met zon. Geleidelijk verschijnt er steeds meer (hoge) bewolking en vanmiddag krijgt de zon het steeds moeilijker. Het blijft overdag nog wel droog, want pas vanavond stijgt de kans op wat regen. De wind waait uit het zuidwesten en is matig en aan zee vrij krachtig. De temperatuur is wat hoger dan voorgaande dagen en stijgt naar 22-23 graden.

Vrijdag veroorzaakt een front in de ochtend enige tijd (buiige) regen. Geleidelijk breekt steeds vaker de zon door en zeker in de middag schijnt de zon geregeld. Het blijft dan ook zo goed als overal droog en er waait een matige westen- tot noordwestenwind. De temperatuur stijgt naar ongeveer 21 graden.

In het weekend neemt de kans op regen en/of buien sterk toe. Na een droge zaterdagochtend met geregeld zonneschijn, neemt de bewolking snel toe en in de middag volgen buien. Zaterdagavond is bij buien kans op onweer. De zuidwestenwind is matig en aan zee (vrij) krachtig. De temperatuur stijgt zaterdagmiddag naar 21 graden.

Na een avond en nacht met flink wat (buiige) regen met kans op onweer, is het zondag wisselend bewolkt. De zon schijnt geregeld, maar het komt ook tot buien en bij buien is een klap onweer niet uitgesloten. De temperatuur stijgt opnieuw naar 21 graden en er waait een matige en aan zee (vrij) krachtige westenwind.

Volgende week blijft het wisselvallig zomerweer. De zon schijnt geregeld, maar elke dag is de paraplu ook nodig. De temperatuur blijft gematigd met maxima rond 21 graden. Normaal is het eind juli 23-24 graden in de regio. Warmer weer staat nog niet op de planning en het gematigde zomerweer kabbelt voort!

Het volgende weerbericht voor Haarlemmermeer en Kennemerland verschijnt zondag 26 juli 2020. Dagelijkse updates vind je op https://www.facebook.com/ricoweer.nl/

Foto: Jolanda Bakker