Regio: droog en vrij koel, vanaf donderdag iets warmer en natter


De zon scheen maandag flink, maar vooral landinwaarts in de regio kwam ook stapelbewolking voor. Het werd 19 graden aan zee en 20 op Schiphol.

Dinsdag, woensdag en donderdag verandert er weinig. Dat betekent vrij veel zon, maar ook de vorming van stapelwolken. Het blijft droog en het wordt 19-20 graden. Dat is vrij koel, want normaal is het in deze tijd van het jaar ongeveer 23 graden in de regio. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is meest matig.

Vanaf vrijdag gaat het weerbeeld veranderen. Buien weten ons weer te vinden, afgewisseld door geregeld zonneschijn. Het kwik wordt wat hoger en stijgt naar 21-22 graden. Deze wisselvalligheid houden we waarschijnlijk tot het einde van de maand.

Voor ‘hittehaters’ is er goed nieuws, want warm tot heet zomerweer met zomerse tot tropische temperaturen wordt deze maand niet meer verwacht.

Het volgende weerbericht voor Haarlemmermeer en Kennemerland verschijnt donderdag 23 juli 2020. Dagelijkse updates vind je op https://www.facebook.com/ricoweer.nl/

Foto: Ton Wesselius.

%d bloggers liken dit: