Zeer zonnig en droog, weekend minder warm


Vandaag en ook morgen verandert er niet veel. De zon schijnt van opkomst tot ondergang en het blijft droog. De temperatuur is hoog voor de tijd van het jaar en stijgt naar 18-20 graden in het noorden en naar 21-23 graden elders. In het zuiden kan het 24 graden worden. Op de Wadden wordt het 15-17 graden. Morgen is het een fractie warmer en stijgt het kwik naar 20-21 graden in het noorden en westen en naar 22-24 graden in het binnenland. In het zuiden kan het lokaal 25 graden worden en in het Waddengebied stijgt het kwik naar 16-19 graden.

Morgenmiddag draait de wind in de kustgebieden naar het noorden tot noordoosten. De temperatuur daalt dan enkele graden en aan het eind van de middag is het aan zee 16-19 graden. De oostenwind neemt geleidelijk in kracht af en donderdag is de wind zwak tot hooguit matig.

Vrijdag blijft het zonnig, maar er trekt wel weer wat sluierbewolking over het land. Bovendien draait de wind geleidelijk naar het noorden. Vooral in de kustgebieden is de temperatuur dan lager. Het kwik stijgt naar 17-19 graden in het noorden en westen en naar 20-22 graden elders. In het zuidoosten kan het nog 23 graden worden. 

In het weekend voert de noordenwind duidelijk minder warme lucht naar onze streken. Bovendien zijn er ook wolkenvelden, maar de kans op regen blijft nog altijd klein. Mogelijk dat later op zondag in het noorden een bui voorkomt. De temperatuur stijgt naar 14-16 graden in het noorden en westen en naar 16-18 graden landinwaarts.

Volgende week stijgt de kans op een bui geleidelijk. De zon schijnt ook geregeld en het wordt 14-17 graden. Voor eind april is dat een hele normale temperatuur.

Foto: Albert Thibaudier

%d bloggers liken dit: