Tot het eind van de week zonovergoten


Ook op deze dinsdag wordt droge lucht aangevoerd. Dat betekent opnieuw volop zonneschijn, maar in het zuiden is ook sluierbewolking zichtbaar. De oostenwind is vrij krachtig en aan zee krachtig. De temperatuur stijgt naar 15-17 graden op de Wadden en langs de noordkust en in de Kop van Noord-Holland. Elders in het Groningen en Friesland stijgt het kwik naar 18-19 graden. In de rest van het land wordt het een warme dag met maxima van 20 tot 22 graden. Lokaal kan het in Brabant 23 graden worden.

Morgen en donderdag verandert er weinig. Wel neemt de stevige oostenwind duidelijk in kracht af. De zon schijnt volop en het wordt warm. De temperatuur stijgt naar 20-21 graden in het noorden en westen en naar 22-24 graden in het midden, oosten en zuiden. In Brabant kan het 25 graden worden. Op de Wadden en langs de noordkust wordt het 18-20 graden.

Vrijdag is er sluierbewolking zichtbaar, maar de zon schijnt daar nog goed doorheen. Later op de dag wordt in het noorden de bewolking wat dikker. Het blijft overal droog en er waait een zwakke tot matige noorden- tot noordwestenwind. De temperatuur stijgt naar 17-19 graden in het noorden en westen en naar 20-22 graden elders. In het zuidoosten kan het nog 23 graden worden. 

Zaterdag is er een mix van zon en stapelwolken. Het blijft nog steeds droog en er waait een meest matige noordenwind. Met die wind wordt duidelijk frissere lucht aangevoerd waarin de temperatuur stijgt naar 14-15 graden in de kustprovincies en naar 16-17 graden landinwaarts. In het zuidoosten kan het nog 18 of 19 graden worden. Zondag is het wisselend bewolkt en in de middag is in het noorden lokaal een bui mogelijk. De noorden- tot noordwestenwind is meest matig en de aanvoer van frisse lucht gaat door. In het noorden en westen wordt het maximaal 13-14 graden, landinwaarts kan het nog 15-16 graden worden. 

Foto: Jolanda Bakker