Een zonnige lenteweek!


Tot en met vrijdag is het nagenoeg onbewolkt. De lucht is strakblauw en de zon maakt overuren. Het zeer zonnige weer hebben we te danken aan een standvastig hogedrukgebied boven het zuiden van Scandinavië. De wind waait uit het oosten en voert kurkdroge lucht aan, maar die wind is ook nadrukkelijk aanwezig. Vooral vandaag en morgen staat een vrij krachtige en aan zee een krachtige tot harde wind, windkracht 5 tot 7.

De temperatuur is hoog voor april en stijgt op deze maandag naar 17-20 graden. Op de Wadden is het 14-16 graden. Morgen is het 18-22 graden (Wadden 15-17 graden) en woensdag 19-23 graden. Doordat de oostenwind geleidelijk afneemt is het ook gelijk een stuk warmer. Donderdag en vrijdag liggen de maxima tussen 20 en 24 graden en is het compleet zomer. In het Waddengebied is het 16-19 graden. Normaal is het in de tweede helft van april 13-17 graden.

In het weekend neemt het hogedrukgebied in kracht af. De stroming draait naar het westen tot noordwesten en de temperatuur gaat geleidelijk omlaag. Het wordt ook minder zonnig, maar de kans op regen blijft klein.

Foto: Ton Wesselius