Voorlopig droog en zonnig


Op deze zondag gaat de zon weer volop schijnen. De bewolking die in het zuiden nog aanwezig is, trekt naar het zuiden weg. De temperatuur stijgt naar 17 graden in het noorden en naar 21-22 graden in het zuiden. Op de Wadden en langs de noordkust wordt het niet warmer dan 13-15 graden. De enigszins vlagerige noordoostenwind is matig tot vrij krachtig en bij de Wadden krachtig, windkracht 4 tot 6.

Morgen is het ook zonovergoten lenteweer. Er waait wel een stevige oosten- tot noordoostenwind. De temperatuur stijgt naar 16 graden in het noorden en naar 21 in het zuiden.

Ook dinsdag en woensdag is het volop zonnig met een schrale oostenwind. In het noorden wordt het 16-18 graden, in het midden 18-20 en in het zuiden 20 tot 22.

Vanaf donderdag neemt de wind af en wordt het enkele graden warmer. De maxima liggen tussen 19 en 23 graden. Het weerbeeld blijft aanvankelijk droog en zeer zonnig.

Pas in het weekend verschijnt er weer wat bewolking, maar de neerslagkansen blijven klein. Wel wordt de temperatuur geleidelijk wat lager.

Foto: Ton Wesselius

%d bloggers liken dit: