Vrij zonnig en aangenaam lenteweer


De zon schijnt ook op deze vrijdag volop. Wel trekt vanmiddag in het zuiden van het land wat bewolking over en mogelijk komt het in het zuiden van Limburg tot een lokale bui. Elders blijft het droog en bij een zwakke tot matige noordoostenwind zijn de temperatuurverschillen tussen noord en zuid groot. In het Waddengebied en langs de noordkust wordt het niet warmer dan 10 tot 12 graden. Elders in het noorden wordt het 13 tot 15 graden en in het midden stijgt het kwik naar 16 tot 19 graden. Ten zuiden van de grote rivieren wordt het 20 tot 22 graden.

In het weekend zijn er flinke perioden met zon en op heel veel plaatsen blijft het droog. In het zuiden kan morgen wel een enkele bui voorkomen. De temperatuur stijgt op beide dagen naar 16-17 graden in het noorden en naar 20-21 in het zuiden. De wind waait daarbij matig uit het oosten.

Volgende week neemt de oosten- tot noordoostenwind geleidelijk wat in kracht toe. Boven land is de wind matig en aan zee (vrij) krachtig. Er wordt droge lucht aangevoerd en de zon schijnt volop. De temperatuur stijgt dagelijks naar waarden tussen 15-16 graden in het noorden en 19 of 20 in het zuiden. Daarmee is en blijft het warmer dan gebruikelijk in deze tijd van het jaar.

Foto: Ton Wesselius