Prima lenteweer!


Op deze donderdag is het droog en zonnig. Mogelijk verschijnen er later vandaag in het (uiterste) noorden enkele wolkenvelden. De temperatuur stijgt naar 17 graden in het noorden, naar 19-21 graden in het midden en naar 22-23 in het zuiden. Op de Wadden, langs de noordkust en in de Kop van Noord-Holland wordt het maximaal 13 tot 15 graden. De wind waait zwak uit het oosten tot noordoosten, later vanmiddag steekt aan zee een zwakke zeewind op.

De komende dagen kunnen we weer samenvatten. Het blijft aanhoudend droog en overwegend zonnig. Soms trekken wat sluierwolken over het land en in het zuiden komen in het weekend stapelwolken tot ontwikkeling. Mogelijk groeien deze uit tot een lokale bui. De temperatuur stijgt morgen naar 10 tot 13 graden in het noorden, naar 16 tot 19 graden in het midden en naar 20 tot 22 ten zuiden van de grote rivieren. Zaterdag is het met 17-23 graden weer wat zachter en zondag liggen de maxima tussen 16 en 21 graden. Op de Wadden en langs de noordkust is het dit weekend 13-16 graden.

Volgende week blijft het droog en zonnig. De temperatuur stijgt dagelijks naar waarden tussen 15 en 20 graden. Kortom: prima lenteweer, maar blijf rondom je huis, in je tuin of op het balkon!

Foto: Erica van Leeuwen – de Bruijn

%d bloggers liken dit: