Overwegend zonnig en droog lenteweer


Het is op deze woensdag droog en rustig weer. Er staat niet meer dan een zwakke tot hooguit matige westenwind. De zon schijnt volop en er zijn hooguit wat sluierwolken zichtbaar. De temperatuur stijgt naar 12 tot 14 graden in het noorden en westen en naar 15-16 graden elders. In het zuidoosten kan het 17 graden worden en op de Wadden en in de Kop van Noord-Holland stokt het kwik bij een graad of 11.

Morgen schijnt de zon volop en daarbij waait een matige oostenwind. Daarmee wordt nog wat zachtere lucht aangevoerd waarin de temperatuur stijgt naar 16-18 graden in het noorden en naar 18-19 graden in het westen. Op de Wadden, langs de noordkust en in de Kop van Noord-Holland wordt het maximaal 13 tot 15 graden. In het midden, oosten en zuiden wordt het 20 tot 22 graden en lokaal kan het in het zuidoosten 23 graden worden.

Aangenaam weekend

Vrijdag en in het weekend schijnt de zon flink en op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. Mogelijk dat het zuiden en zuidoosten met enkele buien te maken krijgt. De wind waait uit het noordoosten en de temperatuur is weer wat lager. Vrijdag wordt het 13-14 graden in het noorden en 19-20 in het zuiden. Zaterdag is het 12 tot 18 en zondag 14 tot 17 graden.

Volgende week blijft het warmer dan gebruikelijk met maxima tussen 14 en 19 graden. Daarbij schijnt geregeld de zon, maar vooral in het zuiden is kans op een enkele bui.

Foto: Suzanne Vermulm