Vanaf morgen weer aangenaam lenteweer


Op deze dinsdag staat er minder wind dan gisteren. De noordenwind is zwak tot hooguit matig van kracht. Daardoor is het voor het gevoel minder koud, maar de thermometers wijzen maximaal 8 tot 10 graden aan. Het weerbeeld laat opnieuw veel bewolking zien, maar zo nu en dan schijnt ook de zon.

Vanavond en vannacht is het vrij helder en daardoor wordt het koud. Bij weinig wind kan het in het oosten en zuiden makkelijk 1 tot 3 graden vriezen en aan de grond vriest het lokaal matig. In het noorden en westen koelt het af naar 0 tot 2 graden.

Woensdag tot en met zondag kunnen we samenvatten. Het blijft zo goed als overal droog en de zon schijnt flink. De temperatuur is hoog voor de tijd van het jaar en stijgt dagelijks tot boven de 11 tot 14 graden die gebruikelijk is in deze tijd van het jaar. Morgen wordt het 13 tot 17 en donderdag 17 tot 22 graden. Donderdagmiddag kan lokaal in het zuidoosten een onweersbui tot ontwikkeling komen. Op de Wadden is het morgen 11-13 graden en donderdag 13 tot 15 graden.

Vrijdag is het met 14 tot 18 graden iets minder zacht, maar zeker aangenaam. Op de Wadden is het 11-13 graden. Ook in het weekend is het met 15 tot 20 graden aangenaam. Wel neemt vooral in het zuiden de kans op een lokale bui toe.

Volgende week lijkt het kwik langzaam te gaan dalen naar meer normalere waarde voor de tijd van het jaar.

Foto: Ton Wesselius