Pluim: Vanaf woensdag weer hogere temperaturen


Vandaag en morgen zijn een tweetal vrij koude dagen. Vanaf woensdag wordt het weer duidelijk zachter. Vooral donderdag is het gemiddeld over het land 18 graden, maar zeker in het zuiden kan het 20 tot 22 graden worden. Vrijdag draait de wind naar het noordoosten en stroomt weer wat minder zachte lucht naar onze streken. We zien het aan de pluim dat de temperatuur gemiddeld uitkomt op een graad of 15.

In het weekend kan het weer wat warmer worden met veelal kwikstanden tussen 15 en 20 graden. Temperaturen boven 20 graden zijn onwaarschijnlijk en alleen in het zuiden kan het lokaal 20-21 graden worden. In het noorden is het de komende tijd sowieso graden kouder.

Na het weekend lijkt het kwik eerder te dalen dan te stijgen. Het ensemblegemiddelde komt onder de 15 graden, maar toch blijven er nog groene lijntjes (elk groen lijntje is een apart lid met elk zijn eigen berekening) boven 15 graden uitkomen. Toch is een temperatuur onder 15 graden heel normaal, want we moeten niet vergeten dat het nog maar april is… Normaal is half april 11 tot 14 graden.

Richting eind april is de spreiding zo groot dat niet duidelijk is wat de temperatuur wordt. Deze ligt op zaterdag 25 april tussen 7 en 22 graden. Gemiddeld is het die dag een graad of 12.

Neerslag wordt de komende tijd nagenoeg niet verwacht. Alleen later op donderdag is in het zuidoosten kans op een lokale regen- of onweersbui. Ook komend weekend maakt vooral het zuiden kans op een bui, maar de pluim hieronder voor De Bilt laat zien dat het tot en met het komende weekend nagenoeg droog blijft.

%d bloggers liken dit: