Vandaag warm, Paasmaandag vrij koud!


De zon schijnt op deze Eerste Paasdag geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden. Vanmiddag neemt de onstabiliteit toe en dat kan later vandaag in het oosten en zuidoosten enkele buien opleveren. Daarbij is kans op onweer. De temperatuur stijgt naar 16 tot 19 graden in het noorden en westen en naar 20 tot 23 graden in het midden, oosten en zuiden. In het zuidoosten kan het 24, lokaal nipt 25 graden worden. De wind draait vanmiddag naar het westen tot noordwesten en het eerst aan zee en later ook elders gaat het kwik omlaag.

Aan het eind van de middag is het ongeveer 12-14 graden aan zee en bij de Wadden. Vanavond gaat de temperatuur overal flink omlaag en komende nacht liggen de minima tussen 4 en 7 graden.


Foto: Aad Hogenboom

Morgen is het flink kouder. Het wordt Paasmaandag niet warmer dan 9 graden in het noorden en 12 in het zuiden. De vrij krachtige noordenwind maakt het er voor het gevoel niet beter op. Gelukkig schijnt wel geregeld de zon, maar heel lokaal is ook een buitje mogelijk. De nacht naar dinsdag verloopt koud met landinwaarts lokaal een graadje vorst.

Kilte van korte duur, weekend 20-25 graden

Dinsdag is het nog meest bewolkt en wordt het niet warmer dan 8 tot 11 graden. Daarmee is het zelfs kouder dan wat gebruikelijk is half april. Normaal is het 11 tot 14 graden. In de nacht naar woensdag gaat het landinwaarts op veel plaatsen licht vriezen.

Vanaf woensdag warmt het weer snel op en schijnt ook weer volop de zon. Het kwik stijgt woensdag naar 13 tot 17 graden, donderdag naar 17 tot 21 en vrijdag naar 19 tot 24 graden.

Ook volgend weekend blijft het droog en schijnt de zon flink. Met 20 tot 25 graden doet het zomers aan in deze april.

Foto: Ton Wesselius

%d bloggers liken dit: