Warm weekend, maandag een jas kouder!


De zon schijnt op deze zaterdag weer flink. Er is opnieuw wat dunne sluierbewolking zichtbaar, maar daar schijnt de zon makkelijk doorheen. De temperatuur stijgt naar 19 graden in het noorden, naar 20 tot 22 in het midden en naar 22-24 graden in het zuidwesten en zuiden. In Zeeuws-Vlaanderen, het zuiden van Brabant en in Limburg kan het lokaal 25 graden worden. Er staat een zwakke tot matige zuidoostenwind. In de loop van de middag kan aan de westkust een zeewind opsteken. De temperatuur gaat dan ook gevoelig omlaag.

Morgen, Eerste Paasdag, schijnt de zon, maar later komen vooral landinwaarts stapelwolken tot ontwikkeling. Lokaal komt het tot een onweersbui. De temperatuur stijgt naar 18-20 graden in de kustgebieden en naar 20-24 graden in het binnenland. De hoogste temperaturen zijn voor het zuiden en zuidoosten. Daar kan het lokaal zelfs 25 graden worden. Op de Wadden is het met 15 graden beduidend koeler en ook in de kustregio’s daalt de temperatuur in de tweede helft van de middag naar circa 15 graden.

Ton Wesselius maakte deze foto

Maandag een jas kouder

Paasmaandag wordt koude lucht naar ons land getransporteerd. Het kwik wordt niet hoger dan 8 tot 12 graden en aan zee waait een krachtige noordenwind. Verder een mix van (stapel)wolken en zonneschijn.

Dinsdag blijft het vrij koud met 8 tot 13 graden, maar de rest van de week gaat het kwik weer omhoog. Aan het eind van de week zijn weer maxima van 20 tot 25 graden mogelijk. Verder blijft het aanhoudend droog en veelal zonnig.

Foto: Jolanda Bakker