Aanhoudend warm, Paasmaandag gevoelig frisser


Op deze Goede Vrijdag is het opnieuw vrij zonnig met hooguit wat sluierbewolking. De temperatuur stijgt naar 11-12 graden op de Wadden en naar 13 tot 15 graden elders ten noorden van de lijn Alkmaar – Emmen. Ten zuiden van de grote rivieren wordt het 19 tot 22 graden. In het westen, midden en oosten stijgt het kwik op veel plaatsen naar 16 tot 18 graden. De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten.

In het paasweekend wordt het eerst weer warmer. Morgen stijgt de temperatuur naar 17-19 graden in het noorden, naar 20-21 in het midden en naar 22-23 graden in het zuiden. In de loop van de middag gaat het kwik in de kustgebieden duidelijk omlaag naar een graad of 13.

Ton Wesselius maakte deze prachtige foto bij het Braassemermeer.

Zondag, Eerste Paasdag, stijgt op veel plaatsen de temperatuur naar 20 tot 24 graden. Lokaal kan het in het zuidoosten weer 25 graden worden. In het noorden en noordwesten wordt het 17-19 graden. In de middag draait de wind naar het westen tot noordwesten. De temperatuur gaat dan ook geleidelijk omlaag en aan het eind van de middag is het 13-15 graden in de kustprovincies en 16 tot 19 landinwaarts. Vooral landinwaarts is kans op een bui en daarbij is dan onweer mogelijk.

Paasmaandag kan de jas weer aan

Paasmaandag moet de (dikke) jas weer aan. In de ochtend trekken buien over het land en er waait en stevige, maar koude noordenwind. De temperatuur wordt niet hoger dan 11 tot 15 graden, maar voor het gevoel is het echt koud.

Na Pasen blijft het weer droog en schijnt de zon flink. De temperatuur gaat weer omhoog van 12 tot 15 graden op dinsdag naar 15 tot lokaal 20 graden op donderdag.

Foto: Jolanda Bakker