Warm lenteweer, met Pasen minder warm


Er wordt op deze donderdag met een noordoostenwind (iets) minder warme lucht aangevoerd. De temperatuurverschillen tussen noord en zuid zijn groot. Het kwik stijgt naar 12 tot 15 graden langs de noordkust, in de Kop van Noord-Holland en op de Wadden. Elders in het noorden wordt het 16 tot 18 graden. In het westen stijgt de temperatuur naar 18 tot 20 graden en in de rest van het land is het opnieuw een warme dag met 20 tot 22 graden. In Zeeuws-Vlaanderen, Noord-Brabant en in Limburg kan het 23, lokaal 24 graden worden.

Het weerbeeld kenmerkt zich aanvankelijk door enkele wolkenvelden, maar zeker vanmiddag is het weer overwegend zonnig.

Morgen, Goede Vrijdag, verandert er weinig. Het blijft droog en er zijn flinke perioden met zon. De temperatuur stijgt naar 12-14 graden langs de noordkust en op de Wadden. Elders in het noorden wordt het 15 tot 17 graden. In het midden stijgt het kwik naar 18-20 graden en ten zuiden van de grote rivieren wordt het 21-22 graden. Lokaal kan het in Zeeuws-Vlaanderen 23 graden worden.

Geleidelijk minder warm en kans op een bui

In het paasweekend is zaterdag de aanvoerde lucht nog vrij warm met maximaal op veel plaatsen van 20 tot 24 graden. In het noorden en noordwesten wordt het 17 tot 19 graden. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden. Later op de dag draait de wind naar het westen en koelt het geleidelijk af.

Jolanda Bakker maakte deze foto. Eieren zoeken we dit jaar in en om het huis

Eerste paasdag begint droog met geregeld zonneschijn, maar in de middag neemt de kans op buien toe en in het oosten en zuidoosten is ook onweer mogelijk. De temperatuur stijgt van noordwest naar zuidoost naar 16 tot 22 graden. Paasmaandag is het met 12 tot 16 graden een stuk minder warm. De lagere temperaturen zijn het gevolg van een matige tot vrij krachtige noordenwind. Het weerbeeld laat vooral in de ochtend nog enkele buien zien. De buien trekken naar het zuiden weg en in de middag is het droog met geregeld zonneschijn.

Na Pasen blijft het weer droog en schijnt geregeld de zon. De temperatuur stijgt geleidelijk weer enkele graden.

%d bloggers liken dit: