Veel zon, droog en lenteachtig!


Op deze woensdag is het, op wat hoge (sluier)bewolking na, zonnig. De temperatuur is hoog en stijgt naar 20 tot 22 graden in het westen en noorden. Direct aan zee, in de Kop van Noord-Holland en op de Wadden blijft het kwik onder de 20 graden. In de rest van het land is het 22 tot 24 graden en lokaal kan het in het zuidoosten 25, misschien wel 26 graden worden. In menig (beschutte) achtertuin is het nog warmer en voor het gevoel zomers! De wind waait uit het zuidoosten, later uit uiteenlopende richtingen en is niet meer dan zwak. Aan zee wordt de zwakke wind noordelijk en gaat het kwik gevoelig omlaag. Later vanmiddag is het op de stranden 13 graden.

Morgen schijnt de zon flink, maar er trekken soms ook wolken over het land en vooral over de noordelijke helft van het land. Het is niet uitgesloten dat er lokaal een spatje regen valt, maar veruit de meeste plaatsen houden het droog. De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten. De temperatuur stijgt naar 12 tot 15 graden langs de noordkust, de Kop van Noord-Holland en op de Wadden en naar 16 tot 19 graden elders in het noorden en westen. In het midden en zuiden stijgt het kwik naar 20 tot 22 graden.

Goede Vrijdag waait de zwakke tot hooguit matige wind uit het oosten. De temperatuur stijgt naar 14 tot 17 graden in het noorden (Wadden 12-14 graden), naar 18-19 graden in het midden en naar 20 tot 22 graden in het zuiden. Het weerbeeld laat opnieuw veel zon zien, maar er is ook sluierbewolking aanwezig.

Wisselvallig paasweekend

In het paasweekend neemt de buiigheid toe. Zaterdag is al een enkele bui mogelijk, maar meer buien volgen op Eerste Paasdag. Ook paasmaandag komt het tot buien. Tussendoor schijnt ook de zon. De temperatuur stijgt zaterdag nog naar 16 tot 22 graden, zondag is het 14 tot 19 en maandag 13 tot 17 graden. Daarmee blijft het zachter dan de 11 tot 14 graden die gebruikelijk is half april.

Foto: Aad Hogenboom

%d bloggers liken dit: