Droge en zonnige aanloop naar Pasen


Gisteravond en afgelopen nacht viel wat lichte regen. Daarna klaarde het op, maar in vochtige lucht is lokaal laaghangende bewolking en mist ontstaan. De mist en lage wolken lossen vandaag geleidelijk op en dan gaat de zon weer flink schijnen.

De temperatuur stijgt op de meeste plaatsen naar 17 tot 19 graden. In het zuiden en zuidoosten kan het met 20-21 graden opnieuw een warme dag worden. In het noordwesten en op de Wadden wordt het maximaal 15-16 graden. Gisteren, 6 april, was nooit eerder zo warm. In Limburg werd het 24 graden. De Bilt had met 23 graden alweer het vierde datum warmterecord van 2020. De wind waait uit het oosten tot noordoosten en is niet meer dan zwak.

Aanhoudend droog en zonnig

Morgen tot en met Goede Vrijdag blijft het droog en zonnig. De temperatuur stijgt morgen naar 20 tot 24 graden. In het zuidoosten kan het lokaal zelfs een zomerse 25 graden worden. Langs de noordkust, in de Kop van Noord-Holland en op de Wadden wordt het maximaal 16 tot 19 graden. Donderdag en vrijdag is het met 17 tot 19 graden in het noorden en westen en 20 tot 22 graden elders nog steeds zeer zacht. Normaal is het 10 tot 13 graden in de eerste week van april.

Paasweekend licht wisselvallig

In het paasweekend wordt het wisselvalliger met een toenemende kans op buien. De temperatuur levert enkele graden in met tijdens de paasdagen maxima van 14 tot 18 graden. Zaterdag stijgt het kwik nog naar 16 tot 21 graden.

Foto: Ton Wesselius