Veel zon, later vandaag zowaar wat regen


Op deze maandag wordt opnieuw warme lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt naar 16 tot 19 graden in het westen en naar 20 tot lokaal 23 graden in het oosten. De zon schijnt weer flink maar in de loop van de middag neemt de bewolking toe en volgt wat lichte regen. Vanavond trekt de bewolking en de lichte regen oostwaarts over het land. De wind waait uit het zuiden tot zuidwesten en is meest matig. Later wordt de wind westelijk.

De komende dagen blijft het droog en overwegend zonnig lenteweer. Morgen trekken er nog wolkenvelden en stapelwolken over het land en het is met 16 tot 20 graden ook iets minder zacht. De rest van de week is het vooral landinwaarts warm lenteweer. In het westen en noorden liggen de temperaturen veelal tussen 16 en 19 graden. In het midden, oosten en zuiden is het 20 tot 23 graden. Daarmee is het 10 graden warmer dan gebruikelijk.

Tijdens het Paasweekend neemt de wisselvalligheid toe. Naast zon is ook kans op buien. De temperatuur ligt gemiddeld rond de 15 graden, maar op deze waarde zit nog wat rek zowel omhoog als omlaag.

Foto: Albert Thibaudier

%d bloggers liken dit: