Daar komen de eerste twintigers van het jaar


Met een zuidelijke stroming wordt op deze zondag warme lucht naar onze streken gevoerd. Bij volop zonneschijn stijgt het kwik naar 20 tot 22 graden. Alleen in het westen van Zeeland, de Kop van Noord-Holland, de noordkust en op de Wadden blijft het kwik iets onder de 20 graden. De wind waait uit het zuidoosten en is matig, vanavond in het noordelijk kustgebied en rondom het IJsselmeer naar vrij krachtig. Geniet van het fraaie weer rondom je huis, in de tuin of op het balkon!

Morgen schijnt de zon wederom volop. Later op de middag en morgenavond zorgt een front vanuit het westen voor wat lichte regen of een bui. De temperatuur stijgt landinwaarts naar 20 tot 22, lokaal 23 graden. In het westen wordt het maximaal 16 tot 19 graden.

Dinsdag begint nog met bewolking, maar vanuit het westen gaat de zon weer flink schijnen. Het blijft droog en het wordt 16 tot 19 graden. In het zuidoosten kan het opnieuw 20 graden worden.

De rest van de week is het droog en zonnig. De temperatuur is hoog voor de tijd van het jaar en stijgt naar 17 tot 20 graden in het westen en naar 21 tot 23 graden in het binnenland. Lokaal kan het in het zuiden 24 graden worden. Normaal is het een graad of 12-13. In het Paasweekend lijkt het kwik weer iets te gaan dalen, maar ook dan blijft het kwik boven normaal.

Foto: Susan Alkan

%d bloggers liken dit: