Aantal fraaie voorjaarsdagen!


De zon schijnt op deze zaterdag flink, maar vooral in het noorden en noordwesten komen ook stapelwolken voor en hier en daar is ook sluierbewolking zichtbaar. Het blijft overal droog en het kwik stijgt naar 12 tot 16 graden. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en is zwak tot matig, bij de Wadden soms vrij krachtig, windkracht 5.

Morgen is het zonovergoten lenteweer. Er waait een matige en aan zee een vrij krachtige zuidoostenwind en daarmee wordt zeer zachte lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt naar 18 graden in het noorden en naar 22 in het zuiden. Daarmee wordt het op veel plaatsen de eerste warme dag van 2020. Het is dan ook verleidelijk om er lekker op uit te gaan, maar houd je aan de regels van het RIVM en blijft zo veel mogelijk in de tuin of op het balkon genieten van het fraaie weer.

Ook komende week blijft het aangenaam lenteweer. De zon schijnt flink en over het algemeen is het droog. Alleen later op maandag is wel tijdelijk kans op enkele buien. De temperatuur blijft hoog en stijgt maandag naar 17 tot 22 graden. Dinsdag wordt het met 14-19 graden iets minder zacht, maar woensdag en donderdag wordt het weer 18 tot lokaal 23 graden.

Vanaf vrijdag is het met 14-19 graden weer minder zacht, maar dat is nog altijd ruim boven de norm van 10-13 graden die gebruikelijk is begin april.

Foto: Jolanda Bakker