Overgang naar aangenaam lenteweer


Op deze vrijdag zijn er naast wolkenvelden ook flinke perioden met zon. Hier en daar is een bui mogelijk, maar vanmiddag neemt de buiigheid vanuit het westen af en schijnt langer en vaker de zon. De temperatuur stijgt naar 8 tot 10 graden.

Komende nacht is helder en koud met minima tussen 0 en lokaal -5 graden. Morgen schijnt de zon, maar er zijn ook stapelwolken zichtbaar. Het blijft droog en het wordt 12 tot 14 graden. Op de Wadden blijft het kwik een graadje achter, maar in het zuidwesten kan het lokaal al 15 graden worden.

Zondag schijnt de zon volop. Met een zuidenwind wordt zachte lucht aangevoerd waarin het kwik stijgt naar 18 tot 21 graden. Daarmee wordt het de eerste lokale warme dag van het jaar. Het is natuurlijk uitnodigend om er-op-uit te trekken, maar blijf in je eigen tuin of op het balkon. Zet de ramen open en laat de lente in huis.

Ook na het weekend blijft het aangenaam lenteweer. Elke dag stijgt het kwik tot boven de 15 graden en veelal is het 16 tot 20 graden. Woensdag en donderdag kan het landinwaarts zelfs 21-22 graden worden. Het weerbeeld laat flinke perioden met zon zien, maar soms is ook een bui mogelijk.

Foto: Jolanda Bakker

%d bloggers liken dit: