Eerst vrij koud, in het weekend flink warmer!


Op deze donderdag zijn er wolkenvelden, maar geregeld schijnt ook de zon. Vanmiddag kunnen stapelwolken hier en daar uitgroeien tot een bui. Vanavond neemt de buiigheid overal toe. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige westen- tot zuidwestenwind. De temperatuur stijgt naar 10 graden in het noorden en westen en naar 11 landinwaarts.

Morgen blijft het vrij koud met kans op enkele buien. In de middag neemt de buiigheid af en schijnt steeds vaker de zon. Er waait een matige noordwestenwind en de temperatuur is wat lager. Het wordt 8 tot 10 graden.

In het weekend begint de zaterdag koud. In het westen liggen de minima rond het vriespunt, landinwaarts vriest het enkele graden en lokaal kan het afkoelen tot -4 graden. De zon warmt de atmosfeer op en zaterdagmiddag is het 11-14 graden.

Lenteachtig, maar blijf rondom je huis

Zondag schijnt de zon wederom flink en met 16-20 graden is het lenteachtig. In de tuin of op het balkon is het heerlijk toeven. Hoe moeilijk het ook is: ga er niet massaal op uit en houdt afstand!

Ook volgende week blijft het aangenaam lenteweer met geregeld zon. Soms is ook kans op enkele buien. De temperatuur stijgt naar 16 tot 20 graden, maar dinsdag is het met 14-19 graden een fractie minder zacht. Normaal is begin april 10-13 graden.

Foto: Ton Wesselius

%d bloggers liken dit: