Lente lonkt in het weekend!


De zon schijnt op deze woensdag vooral in het zuiden flink. Elders is er een mix van zon, wolken en een lokale bui. De wind is zwak tot matig uit het westen en de temperatuur stijgt naar 8 tot 10 graden.

Morgen en ook vrijdag blijft het vrij koud. Komende nacht kan het vooral in het zuiden nog licht vriezen, in het westen en noorden blijft het kwik boven nul. Morgennacht vriest het nergens. Overdag stijgt het kwik naar 9 tot 11 graden. Het weerbeeld laat een mix zien van zon, wolken en hier en daar wat regen of een enkele bui.

Duidelijk zachter in het weekend

In het weekend krijgen we een zuidelijke stroming en daardoor wordt het een flink stuk warmer. Zaterdag stijgt het kwik naar 12 tot 15 graden en zondag liggen de maxima tussen 16 en 20 graden. De eerste lokale warme dag is zondag heel goed mogelijk. De zon schijnt op beide dagen flink en het blijft droog. In de tuin, op het balkon of voor een open raam kan je genieten van het aangename weer.

Ook na het weekend blijft het zacht tot zeer zacht met maandag temperaturen van 17 tot 21 graden. Vanaf dinsdag gaat het kwik langzaam weer wat onderuit. Het weerbeeld wordt geleidelijk wat wisselvalliger met een toenemende kans op regen. Groeizaam weer dus!

Foto: Jolanda Bakker

%d bloggers liken dit: