Eerst koud, weekend zachter


Onder invloed van een uitloper van een nieuw hogedrukgebied is het vandaag droog en zonnig. De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten en de temperatuur stijgt naar 7 tot 9 graden. In het zuiden kan het lokaal 10 graden worden.

Ook komende nacht, de eerste aprilnacht, vriest het weer licht. De minima liggen rond het vriespunt in het westen en tussen -1 en -5 graden landinwaarts. De nachten daarna neemt de kans op vorst af, maar zaterdagochtend kan het toch weer vriezen. Overdag stijgt het kwik morgen naar 8-10 graden en donderdag en vrijdag naar 9 tot 11 graden. De zon schijnt geregeld maar het weerbeeld wordt later in de week wel wat wisselvalliger. Toch wordt er niet veel neerslag verwacht. De wind waait uit het westen tot zuidwesten en is overwegend matig van kracht.

Weekend zachter

Zaterdag draait de stroming naar het zuiden tot zuidwesten en daarmee wordt relatief warmere lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt zaterdag naar 11 tot 14 graden. Zondag wordt het mogelijk, met 14 tot 19 graden, een heel stuk warmer. Het weerbeeld laat veel zon zien en het blijft in het weekend droog.

Ook volgende week blijft het zacht met temperaturen waarschijnlijk boven 15 graden. Wel neemt de kans op regen duidelijk toe.

Foto: Ton Wesselius