Enkele dagen koud lenteweer!


Er zijn op deze maandag wolkenvelden en het komt tot enkele buien. Vooral landinwaarts kunnen deze buien winters van karakter zijn en gepaard gaan met hagel en natte sneeuw. Tussen de buien door schijnt ook geregeld de zon. In de loop van de middag wordt het vanuit het noorden droog en klaart het op. De wind waait uit het noorden en is matig en aan zee vrij krachtig. De temperatuur stijgt naar 7-9 graden.

Morgen, alweer de laatste dag van maart, blijft het droog en zijn er flinke perioden met zon. Na een nacht met minima tussen 0 en -5 graden, stijgt het kwik in de middag naar 8-9 graden. In het noorden en op de Wadden wordt het niet warmer dan een graad of 7.

Langzaam zachter

Vanaf woensdag gaat de wind uit het westen tot zuidwesten waaien. Het weerbeeld krijgt ook een licht wisselvallig karakter met een mix van zon, wolken en soms een bui. Woensdag begint de dag weer met uitgebreide vorst, in de middag wordt het 8 tot 10 graden. Donderdag en vrijdag verdwijnt de nachtelijke vorst en overdag wordt het 9 tot 11 graden.

Aangenaam weekend

Volgend weekend schakelen we over op aangenaam lenteweer. De zon schijnt flink, het blijft droog en de temperatuur gaat geleidelijk omhoog. Zaterdag wordt het 10-13 graden en zondag zijn maxima van 12 tot 15 graden mogelijk.

Volgende week wordt het geleidelijk warmer. Aanvankelijk liggen de maxima tussen 13 en 17 graden, richting het Paasweekend lijkt het nog wat warmer te worden en zijn in het zuiden en zuidoosten temperaturen van 20 graden (of meer) mogelijk.

Foto: Jolanda Bakker

%d bloggers liken dit: