Heel ander weer op komst, koud ook!


Voor de achtste dag op rij schijnt de zon flink, maar het weerbeeld gaat vandaag geleidelijk veranderen. In de loop van de ochtend neemt vanuit het noorden de stapelbewolking toe en rond het middaguur is er ten noorden van de lijn Amsterdam-Assen een mix van zon en wolken. Ten zuiden van genoemde lijn schijnt de zon nog onafgebroken.

De bewolking trekt geleidelijk zuidwaarts, maar het zuiden en zeker het zuidoosten houdt de hele dag zon. De temperatuur stijgt naar 9 graden op de Wadden en langs de noordkust en naar 10-12 graden in het westen en noorden. Elders wordt het 13 graden en in het zuidoosten stijgt het kwik nog naar 14 graden. De noordoostenwind is matig, aan zee (vrij) krachtig.

Morgen wordt een onaangename dag. De zon laat zich weliswaar geregeld zien, maar het komt ook tot buien en daarbij is hagel mogelijk. De temperatuur stijgt naar hooguit 6-8 graden, maar door de straffe noordoostenwind ligt de temperatuur voor het gevoel rond het vriespunt. De wind is vrij krachtig, aan zee krachtig tot hard, windkracht 5 tot 7 met kans op windstoten tot 75 km/uur.

Na morgen blijft het koud. Pas aan het eind van de week gaat het kwik weer enkele graden omhoog. Maandag is kans op enkele (maartse) buien, maar over het algemeen zijn de neerslagkansen begin van de week klein. Pas later in de week neemt de kans op buien toe, maar grote hoeveelheden worden ook dan niet verwacht. De temperatuur stijgt van 7-8 graden op maandag naar 9-12 graden op vrijdag. De nachten zijn koud met vooral de eerste dagen op uitgebreide schaal vorst.

Foto: Ton Wesselius

%d bloggers liken dit: