Vandaag veel zon, komende tijd kouder


Vandaag wordt de lucht wat vochtiger en ook wat warmer. Daardoor wordt het 10 tot 15 graden. Het weerbeeld laat weer veel zon zien, maar in de middag komen wel weer eens stapelwolken tot ontwikkeling en dan vooral in het zuiden en zuidoosten. De wind is matig en waait uit richtingen tussen noordoost en oost.

In het weekend gaan we profiteren van een nieuw hogedrukgebied. Aan de oostflank daarvan wordt met een noordelijke tot noordoostelijke stroming koude lucht aangevoerd. Zondag en maandag wordt het niet warmer dan 6 tot 8 graden en ook de dagen daarna wordt het niet warmer dan 8 tot 11 graden. Morgen wordt het nog 10 tot 14 graden.

Het weerbeeld kenmerkt zich de komende tijd door geregeld zon, maar er valt ook een enkele (winterse) bui. Vanaf woensdag neemt de kans op neerslag toe. Het kurkdroge en zonnige weer raken we dus kwijt.

%d bloggers liken dit: